Net als we allemaal gewend zijn aan mondkapjes, anderhalve meter en thuiswerken kunnen we weer terug naar het oude. Langzaam dan. Terugschakelen. En hoewel we zo erg uitkeken naar dit moment merk ik dat wij daar met zijn allen toch ook wel weer moeite mee hebben. Maar waarom? We willen dit toch zo graag?

Onderzoekers Kubler en Ross hebben in hun verander-curve onder andere aangestipt dat er een moment van negatieve gevoelens in elke verandering zit. Let wel: ELKE verandering. Alleen zijn de veranderingen die we dagelijks doormaken (kent u het fenomeen file op de weg nog?) niet zo ingrijpend als die we in de afgelopen anderhalf jaar qua persoonlijk contact hebben moeten doorstaan.

Toch is door deze negativiteit heen worstelen essentieel voor het bereiken wat we allemaal zo graag willen: waardevolle gesprekken, dicht bij elkaar. En het is goed te weten dat we de verander-curve aan het doorlopen zijn. Dus binnenkort komen die positieve zaken waar we ons voor inzetten ook weer terug. Dan kunnen we weer handen schudden. En een hand op de schouder leggen. Tijdens coaching. Binnenkort.