Hoe organiseer je jouw leven? Vooral als er zoveel is waar je aan moet denken? Hoe houd je overzicht van wanneer je voor welke afspraak moet verschijnen? Hoe zie je in een oogopslag dat je soepel door de dag heen loopt? Volgens schema zelfs. Voor mij is het antwoord: kleurtjes. Ik houd van kleurtjes. Op de een of andere manier vind ik het prettig om mooie, opvallende kleuren op mijn netvlies te krijgen. En aangezien ik (vaak meermaals) elke dag mijn agenda bekijk, is het niet meer dan logisch dat ik daar kleurcoderingen bij gebruik. Hiermee geef ik aan in welke categorie een afspraak valt. Mijn privé-leven wordt bijvoorbeeld gekenmerkt door de kleur paars. Een combinatie van warm en koel, het bestaat immers uit blauw en rood. Traditioneel was dit een lastige kleur om te maken. Vandaar dat in de tijd van de Romeinen de kleur paars ook alleen voor keizers en hun persoonlijke garde (pretorianen) werd gebruikt. En mijn agenda is een beetje mijn pretoriaan, dus paars leek me een toepasselijke kleur. Misschien zou je voor jouw privé-agenda een andere kleur gebruiken. Blauw, geel, groen? Welke kleur symboliseert jou? Ben je op zoek naar een nieuwe manier om je agenda invulling te geven? Geef kleurtjes dan vooral een kans!