Wat hebben mensen toch veel talenten! En vaak veel meer dan ze zelf weten! Als ik iemand een compliment geef over iets wat ze heel goed doen, dan hoor ik steevast: “ja, maar dat is toch gewoon hoe iedereen het doet?”

Vaak herkennen we heel makkelijk in een ander iets wat we zelf graag zouden willen kunnen. Maar de talenten die wij zelf hebben vinden we maar “gewoon”. Sterker nog, vaak herkennen we onze eigen talenten niet omdat die zo gewoon zijn voor ons.

Kun jij je eigen talenten opnoemen? De meeste mensen vinden dat toch best lastig. Terwijl als je ze vraagt waar ze niet goed in zijn, ze direct kunnen antwoorden. Daarom zeg ik: “omarm je talent.” Als je jouw talenten duidelijk in kaart hebt, dan weet je waaruit je in het leven plezier haalt en waarin je excelleert. Tegelijkertijd geeft het waardevolle inzichten in waar je jezelf misschien nog zou kunnen ontwikkelen. Met andere woorden, juist met het benadrukken van je talenten kun je doelen bereiken die daarvoor misschien nog te ver weg leken.

Er zijn vele mooie manieren om je talenten te ontdekken, van online tests tot talentenkaarten. Zoek je naar een mooi begin? Vraag je vrienden en familie eens wat zij als jouw talenten zien!