Ready to go! Dit is de yell die voormalig president Barack Obama ten gehore kreeg tijdens het campagne voeren in South Carolina. Moegestreden en enigszins getreurd sprak hij voor een groepje mensen toen een kleine oudere dame begon te roepen. En niet lang daarna stond de hele groep te scanderen: “Fired up! Ready to go!” Een glimlach vormde zich op het gezicht van de toekomstige 44e Amerikaanse president en vol energie liep hij de deur uit.

De laatste tijd hoor ik veel mensen zeggen dat ze moe zijn. Of het nu corona of de tijd van het jaar is, mensen lijken droeviger en minder energiek. Misschien voel jij dat zelf ook zo. En dat mag ook.

Hopelijk lees je dit dan en wordt er iets in jou wakker. Iets wat roept: kom op, je kan het! Laten we elkaar hier samen doorheen helpen. Fired up! Ready to go! En als het vuur bij jou weer is aangewakkerd geef het dan vooral door aan de persoon naast je. En laat die persoon het weer doorgeven aan de volgende. Hopelijk verspreid dit zich als een positiviteits-virus (met een R = 30) door heel Nederland en staan we binnenkort allemaal weer vol energie lachend op onze benen.